St. Petersburg, dag 10 (08-06)

Wat is de eerste les van week 2? Ga nooit Russisch leren, probeer niet zelf je weg te vinden in Petersburg, noch het een noch het ander heeft enige zin. Dat gebeurt op zo’n dag dat je flink moe bent.
Je maakt een foto op straat, vlakbij het metro-station Primorskaya, waar je in- en uitstapt op weg naar en van het centrum. Uit het niets verschijnt een of andere knorrige man, die niet snapt wat er te fotograferen valt en vervolgens alle buitenlanders luidkeels voor gek verklaard. Ineens blijk je het middelpunt van consternatie.

Denk je blindelings je weg te kunnen vinden in de metro, dan is het station Nevski Prospekt ineens dicht en moet je een enorme omweg maken (4 x overstappen) om thuis te komen na een inspannend practicum. Bovendien blijkt dat je ene plattegrond is verdwenen en de andere is uitgeleend. Dus natte vinger in de lucht en er maar het beste van hopen.
Maar dan .. is er thuis een warm onthaal. Sandie maakt een overheerlijke guacamole en David kookt (inmiddels voor de derde keer) een niet alleen voedzame, maar ook bijzonder smakelijke maaltijd.

We hebben gelukkig allemaal dezelfde frustraties

en gaan allemaal goed vooruit met ons Russisch.

Dus: lang leve Rusland.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten