St. Petersburg, dag 3 (01-06)

Vanmorgen vroeg wakker met nog een voldaan gevoel van sushi van gisteren. Restaurant niet ver van het appartement, de gevel nodigt helemaal niet uit, maar van binnen super in stijl en heerlijke sushi.
Maar goed, daarna dus de vuurdoop: de eerste les. Ramp no 1: een Poolse in de groep, dus er ontstaat een Slavische brij in m’n hoofd. Afgesproken het maar bij Engels te houden. Het tempo ligt vrij hoog, maar vandaag was het grotendeels herhalen van dingen die ik al zou moeten weten (nadruk op “zou moeten”).
Het schoolbord geeft een aardig beeld van het instap niveau van onze groep.
Morgen staat ons grammatica te wachten. (regelrecht dreigement!)

Vanmiddag de eerste excursie. Start bij het registratiebureau aan het kanaal Moika. De metro is inmiddels al aardig vertrouwd. En toen een flink tippel door het oude centrum. Weer de nodige grappige namen onderweg, o.a. van het oudste postkantoor: lees zelf maar.
We kregen wat uitleg over de groei van de stad, een beetje zoals Amsterdam, steeds een stukje groter, steeds een volgend kanaal. Natuurlijk voerde de wandeling langs Nieuw-Holland, in rood baksteen herbouwde pakhuizen voor de opslag van scheepshout.
Vroeger vast prachtig, nu onderkomen, overwoekerd en ontoegankelijk.

Een oase van groen is het idyllische Yoesoepovski park.












We hebben kaartjes gekocht voor het zwanenmeer morgenavond!
En een simkaart, waarmee bellen veel goedkoper wordt. Nu nog even monteren.
En dan moet er huiswerk worden gemaakt.

Maar eerst een borrel: за ваше здоровье!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten