St. Petersburg, dag 8 (06-06)

Later vandaag krijgen we een nieuwe huisgenote, Monique, dus het appartement werd schoon en toonbaar gemaakt.
Vanmiddag stond een excursie gepland naar het Leningrad museum, gewijd aan het 900 dagen durende beleg van de stad in de oorlog. Daar begon ik met opgewekte tegenzin aan, het viel mee. Het museum toont op tamelijk ingehouden wijze posters, voorwerpen, brieven en schilderijen uit de tijd van het beleg. Gelukkig heeft Hilter zijn plannen om de stad van de kaart te vegen niet kunnen uitvoeren, maar de prijs was hoog. Jamer dat er geen rekening wordt gehouden met anders-taligen. Een overwinning om te constateren, dat zelfs geschreven teksten hier en daar te lezen waren.
Op onze vervolg wandeling belandden we, na wat gezoek, op de binnen-plaats van de “kleine academie van kunst”. Werkelijk een oase van rust midden in de stad, met bomen Op Een enorme binnenplaats vlak bij het centrum, waar je zo zou willen wonen, weg van alle geluiden van een grote stad.
En alle muren overdekt met tegeldecoraties, die soms wat aan Barcelona deden denken. Toen nog een kop koffie om warm te worden en toen … scheen de zon weer.
De stad bloeit op en is weer zo mooi als maar zijn kan.
Heimwee? Welnee. Hoewel, in elk mensenhart daar vind je ..

1 opmerking:

  1. Wat leuk, een naamgenote in mijn lievelingsstad! :D Vragen de Russen jou ook of je onzijdig bent? Mijn standaardantwoord is: "Nee, ik ben een locativus", haha. ;) Geniet van je dagen in Piter! Veel liefs, x Martine

    BeantwoordenVerwijderen