St. Petersburg, dag 6 (04-06)

Mist en stortbuien, de uitgelezen dag dus voor een bezoek aan de Hermitage. Prettige bijkomstigheid: op donderdag is de toegang gratis. Bij onze praktijklerares meenden we al enige twijfel te bespeuren, maar ze zei niets. Er waren wat obstakels onderweg, direct achter de Hermitage op het Paleisplein wordt een concert gehouden, dus we moesten hier en daar wat omlopen.
Eenmaal binnen werden we in de keizerlijke vertrekken getrakteerd op Russische popmuziek, waar de ramen van trilden. Geen alledaagse ervaring.
Winterpaleis, Grote, Kleine en Nieuwe Hermitage vormen samen een enorm complex. Toegang gratis betekent: geen plaats in de vestiaire, geen kans voor een eigen route en onverwachte afsluitingen onderweg. Maar wat een prachtige interieurs en wat een schitterende collectie schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, zilver, porselein, etc, etc. Mijn fototoestel heeft beperkte mogelijkheden, maar ik denk dat de plaatjes voor zich spreken.
In de 1812-galerij viel het op dat veel Russische helden uit de oorlog tegen Napoleon mooie koppen hadden. We hadden geen moeite er een stuk of wat uit te zoeken, waarmee je zo een avondje zou willen stappen.


Tot besluit de eerste echte Russische maaltijd: borsjtsj, beef stroganoff met kasja (boekweit) en koelebijaka (pastei)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten